christmas gardens blog

De kerstblog van Christmas Gardens bied een variatie aan artikelen. Hier vind je leuke artikelen boordevol inspiratie voor (het maken van) heerlijke kerstrecepten, creatieve kerstcadeaus en mooie kerstversiering. Ook vind je hier het laatste nieuws en mooie ontwikkelingen!

Bestel alvast jouw kerstboom voor een actieprijs!

Wil jij (ook) dit jaar een prachtige échte kerstboom thuis of op kantoor hebben staan? Bestel deze dan alvast bij Christmas Gardens! Onze kerstbomen komen rechtstreeks van een Nordmann Spar kerstbomen kwekerij. Om de duurzaamheid van het proces te bewaken, kopen wij ze alleen in bij Nederlandse boeren.

Omdat de vraag naar Nordmann Sparren vorige jaar erg groot was, is het verstandig om je kerstboom bij ons op tijd te reserveren! Wij kopen een kleine voorraad van te voren in. Op = op. Wij hebben wel een leuke actieprijs voor je. Want als je voor 31 oktober 2022 je kerstboom bij ons besteld per e-mail, dan krijg je korting op de verkoopprijs.

Kleine kerstboom 1,75m – 2.00m van 60,00 euro voor 48,00 euro
Grote kerstboom 2.00m – 2.25m van 80,00 euro voor 62,00 euro

Lees meer

Nieuwe kerstpakketten: Bluswater, Zoete Kroeg en Rode Wijn

Naast de trial voor kerstbomen, hebben wij ook een trial gedraaid voor kerstpakketten. Vorige jaar startte wij met de kerstpakketten Italiaans, Tapas en Feest. Deze pakketten werden goed ontvangen door onze klanten. Ook dit jaar zullen wij deze kerstpakketten aanbieden, maar voegen wij graag ook drie nieuwe kerstpakketten toe. Nieuwe kerstpakketten die wij lanceren zijn: Bluswater, Zoete Kroeg en Rode Wijn.

Wij zijn het meest trots op het kerstpakket Brouwerij Bluswater. “Dit is het eerste kerstpakket waarbij er een lokale samenwerking is opgezet en wij ook een goed doel steunen.” Vertelt Gabriël trots. “De bieren worden gebrouwen door Brouwerij Bluswater, brandweermannen uit Almere en Lelystad. Bij elk verkocht biertje doen zij een donatie aan de Nederlandse Brandwonden Stichting.” In het kerstpakket Bluswater zitten drie verschillende winter bieren, waarvan twee van elk, zoute snacks en lekkere borrelworsten. Bier gebrouwen door brandweermannen, met de vurige passie om jouw dorst te blussen.

Het kerstpakket Zoete Kroeg zit vol met zoete lekkernijen. Zoals chocoladepinda’s, dropjes, snoepjes en limoncello. Voor de minder zoete-kauwers zitten er ook enkele zoute snacks in. In een kroeg mogen speelkaarten niet ontbreken, dus deze zitten ook aan het pakket toegevoegd.

In het Rode Wijn pakket zitten drie heerlijke wijnen die wij zelf hebben geselecteerd bij wijnimporteur Chateau Divino. Er zit een heerlijke Primitivo (2020) wijn in, een Merlot (2019) en een Rioja (2008). Uiteraard zit er bij elke wijn een passende versnapering. Wellicht toch geen fan van een bepaalde wijn? Met de cadeauverpakkingen kun je er ook nog voor kiezen om de wijnen weg te geven als cadeau.

Lees meer

Bedankt aan alle sponsoren!

Vorige jaar draaide Christmas Gardens een trial voor de lancering van het bedrijf. Tijdens het eerste jaar hebben wij aan verschillende bedrijven kerstbomen en versiering geleverd. Dit werd mogelijk gemaakt door een sponsoring van Travel & Events Business Club en vijf andere bedrijven die hierbij aangesloten zitten.

Wij hebben aan tientallen bedrijven binnen Travel & Events Business Club mooie kerstbomen geleverd. De enige échte Nordmann Spar, verkrijgbaar in twee verschillende hoogtes. Bedrijven kregen tevens de keuze of zij de kerstboom met of zonder standaard geleverd wilden krijgen. Ook maakte wij het mogelijk om een goud, zilver of rood pakket af te nemen waarbij wij de kerstbomen kwamen op- en aftuigen.

Meijers Assurantiën, Total Cleaning Products BV, HLPC Schade Expertise, Ruitenheer Nederland BV en Miermans Ondernemingen, nogmaals hartelijk bedankt! Dankzij jullie hebben wij vorige jaar een fijne start gehad en kunnen wij dit jaar de verkoop van kerstbomen en versierpakketten verder (op)starten.

Van verschillende bedrijven kregen wij lovende reacties. Hierom delen wij graag enkele foto’s van kerstbomen die wij hebben geleverd en mochten versieren.Lees meer

Een Valentijnspakket voor Café Men At Work in Almere!

Afgelopen maandag, op Valentijnsdag, hebben we een Valentijnspakket overhandigd aan Adrienne van @cafemenatwork_ 💕

Wij hielden een winactie onder iedereen die van ons in 2021 een kerstboom had ontvangen en onze review vragenlijst had ingevuld. Dankzij het commentaar, de gouden tips en leuke complimenten kunnen we onze service en communicatie verbeteren. 🙂

Bedankt aan iedereen die hier een steentje in heeft bijgedragen. Hopelijk kunnen we jullie snel weer verblijden met mooie (nieuwe) producten. 🛍️

Lees meer

Nieuw in het assortiment: Valentijnspakketten!

Wil jij jouw Valentijn ook verrassen met een mooi pakket? 😍❤ Bestel dan één van onze Valentijnspakketten in de webshop. Wij zorgen ervoor dat deze op Valentijnsdag bij jou thuisbezorgt wordt! 🎁

Wat voor pakketten bieden wij aan?

Valentijnspakket klein voor 59,90 euro

 • Geef en beleef
 • Ferrero Rocher
 • Hartjes snoep
 • Italiaanse rode wijn
 • Bos rode rozen
 • Tas + vulling

Valentijnspakket middel relax voor 69,90 euro

 • Geef en beleef
 • Ferrero Rocher
 • Hartjes snoep
 • Massageolie
 • Badolie Lavendel
 • Bad bruisbal
 • Spaanse rode wijn
 • Bos rode rozen
 • Tas + vulling

Valentijnspakket middel diner voor 74,50 euro

 • Geef en beleef
 • Rode servetten
 • Ferrero Rocher
 • Hartjes snoep
 • Pizza pakket
 • Pesto
 • Blik tonijn
 • Spaanse rode wijn
 • Bos rode rozen
 • Tas + vulling

Valentijnspakket groot voor 108,50 euro

 • Geef en beleef
 • Rode servetten
 • Ferrero Rocher
 • Hartjes snoep
 • Spaanse chips
 • Pizza pakket
 • Pesto
 • Blik tonijn
 • Spaanse rode wijn
 • Bos rode rozen
 • Vier rode dinerkaarsen
 • Ronde kandelaar
 • Rozenblaadjes
 • Doos + vulling

Wil je liever een ander pakket op maat die bestaat uit verschillende artikelen die boven staan geselecteerd? Geef ons dan een WA-berichtje naar 06-21409892 of stuur een e-mail naar info@christmas-gardens.nl. Wij helpen je graag om je Valentijn in het zonnetje te zetten! :-)

Alvast een liefdevolle aanloop naar Valentijnsdag gewenst.

Lees meer

Nieuw in het assortiment: kerstbomen!

Als het aan ons ligt is het nooit te vroeg voor een kerstboom in huis! Wij beginnen in augustus al met de eerste inkopen van de webshop en in oktober om de eerste kerstfoto’s te schieten van onze producten. En je kunt vast begrijpen dat we dat lekker thuis doen, daar staat het decor namelijk al opgebouwd. Wel zo handig. De kerstboom stond bij ons dit jaar al sinds half oktober, heerlijk zo’n kerstsfeer in huis!

Wij hebben dit jaar fantastisch mooie Nordmann Sparren ingekocht bij een Nederlandse kerstboom kweker. Lekker milieubewust, want ook in Nederland groeien prachtige kerstbomen! 😊 Het is voor ons een te grote klus om elke kerstboom apart aan de webshop toe te voegen, dus we verkopen ze in twee maten: tussen de 175-200cm en 200-225 cm. Wij krijgen de kerstbomen gezaagd geleverd.

Iedereen wil het liefste zo lang mogelijk van de kerstboom kunnen genieten. Het komt wel eens voor dat een kerstboom het niet volhoudt tot aan kerst. Daar kunnen wij als mensen (helaas) niet veel aan doen. Moedernatuur regelt dat alleen. Maar, we kunnen moedernatuur wel helpen!

Het voordeel van een Nordmann spar is dat deze kerstboom zich goed overleefd in huis. De naalden vallen niet snel uit en de kerstboom houdt zijn mooie glans. Maar als het even kan, wil je zo lang mogelijk genieten van je spar, en dan maakt het uit welke verzorging je hem geeft. Want je kerstboom doet het gewoon langer als je hem op de juiste plek zet en hem van voldoende water voorziet. Zo blijft hij tot lang na de feestdagen een echte blikvanger in huis! Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet, zodat jij de levensduur van je kerstboom kunt verlengen.

1. Zaag een klein stukje van de onderkant van de stam af

Vaak is de stam van de kerstboom al bij het oogsten afgezaagd. En omdat dat al een tijdje geleden is gebeurd voordat jij je kerstboom bij ons bestelde, heeft de kerstboom nu moeite om water op te nemen. De kerstboom voorziet zichzelf namelijk bij ‘de wond’ van een beschermende harslaag.

Om ervoor te zorgen dat de kerstboom het water en de voeding weer opneemt, is het nodig om de onderkant van de stam af te zagen. Gebruik voor het zagen bijvoorbeeld een houtzaag of een afkortzaag en zaag zo’n 5cm van de stam af. De opname van het water en de voeding zorgt ervoor dat de naalden stevig blijven zitten en niet uitdrogen en nauwelijks uitvallen.

2. Vermijd warme plekken in huis

De Nordmann spar is gewend om op koude plekken (buiten) te staan. Daarom raden wij je aan om de kerstboom niet op een warme plek te zetten. Plaats de kerstboom niet te dicht in de buurt van je verwarming en plaats de kerstboom op een voetstuk als je vloerverwarming hebt. Zo voorkom je dat de takken slap gaan hangen en zal de kerstboom minder snel uitvallen.

3. Geef water

Net zoals afgeknipte bloemen en planten, hebben ook kerstbomen water nodig! Veel mensen plaatsen de kerstboom (droog) in een kerstbomen standaard, maar dit is niet heel erg goed voor de kerstboom. Via de stam neemt de kerstboom het water en benodigde voedingsstoffen op, die de kerstboom weer verspreid door zijn takken en naalden.

Wil je dat je kerstboom lang blijft sprankelen? Zet je kerstboom dan op een standaard in een waterbak en vergeet niet om de kerstboom dagelijks bij te wateren. Planten kunnen veel drinken, maar een kerstboom drinkt nog veel meer! 😉

4. Geef extra voeding

Beperk de naalduitval en geniet het hele feestseizoen van je kerstboom! Op aanraden van onze kerstbomenkweker is het handig om bij de aanschaf van je kerstboom ook kerstbomen voeding te kopen: TreeFood, als je de kerstboom niet plaats in een waterreservoir. De voeding werkt voor alle boomsoorten, met of zonder kluit. Voeg gemakkelijk op dag één de voeding toe onder de kerstboom en herhaal dit op dag vijf. Geef je voeding? Dan zijn extra zaagwerkzaamheden (bij tip één) vaak niet eens nodig. 😊

Alvast hele fijne feestdagen gewenst!

Lees meer

Het is feest! De kerstwebshop staat online.

Hoera, wij zijn live! Het voelde als een eeuwigheid, maar eigenlijk duurde het nog niet eens een jaar. De lancering van de webshop Christmas Gardens...

Sinds eind vorige jaar kregen we toch echt de kriebels om onze liefde voor interieur en Kerst te gaan combineren. Kerstinterieur, hoe leuk is dat?! Van kerstbomen, kerstverlichting en kerstinterieur decoratie tot aan eigen geselecteerde wijnen voor Kerst en mooie kerstpakketten. Wij hebben veel voor jullie in petto, maar beginnen rustig met een webshop vol kerst decoratie.

Naarmate het jaar verder nadert zullen we uiteraard meer producten met jullie gaan delen. Eerst op de planning: het aanbieden van kaarsen, kandelaren en ornamenten. Wij hebben onwijs veel leuke items ingekocht. Staande kandelaren, hangende kandelaren, ronde kandelaren… Roep het maar, wij staan boven op de nieuwe interieurtrends. Heb je iets op het oog dat wij nog niet in de webshop hebben staan? Geef het aan ons door! Regelmatig komen wij bij (nieuwe) groothandels en nemen we toffe items mee.

Na kaarsen komen er ook producten online voor aan tafel. Denk hierbij aan tafelkleden, servetten en tafellopers, maar ook aan kerstservies als leuke koffielepels en koffiemokken! Voor de speciale (pannenkoeken)bakkers onder ons, komt er binnenkort ook een mooie bak set online. Wij bieden verschillende kwalitatieve producten aan van grote merken.

Naast de categorieën decoratie en aan tafel staan er nog veel meer producten en categorieën op de planning om te lanceren, maar we willen nog niet alles verklappen. Je kunt dit jaar in ieder geval voor veel items bij ons terecht. Wij lanceren elke week nieuwe producten in de webshop en zullen dit voornamelijk communiceren via onze social mediakanalen Instagram en Facebook. Volg je ons nog niet? Doe dit dan zeker, dan zul je namelijk niets missen.

Op Instagram kun je ons vinder onder de naam: christmasgardensnl en op Facebook via: Christmas Gardens. Ben je op zoek naar iets specifieks? Vraag het ons, wij vertellen je graag of wij het binnenkort online plaatsen in de webshop of speciaal voor je kunnen inkopen. ;-)

Veel plezier met rondkijken en geniet van de kerstinspiratie!

Lees meer

Kerst is een gevoel

Sinds wij begonnen zijn met de inkopen voor onze webshop, dreunen de kerstliederen alweer door de speakers. Want, kerstliederen geeft ons een heerlijk euforisch gevoel.

Als wij het kerstgevoel voelen, dan hebben wij geen tijdsbesef. De minuten vliegen voorbij Als wij het kerstgevoel voelen, dan worden wij meteen vrolijk. Vergeten we al onze zorgen. Als wij het kerstgevoel voelen, dan voelen we ons gelukkig. Alsof we even op vakantie zijn.

Kerst kent voor ons vele voordelen en dat willen wij graag delen! Want het gevoel dat wij krijgen van Kerst, mag eigenlijk niet alleen voorkomen tijdens deze Internationale feestdag. Dit gevoel moet onbeperkt verkrijgbaar zijn voor iedereen. Of je wel of niet gelooft in Jezus Christus, of je wel of niet bent ingeënt met een Covid-vaccin, of je wel of niet blank of gekleurd bent. Dit gevoel is gratis, onbeperkt beschikbaar en voor iedereen verkrijgbaar.

Wij creëren het kerstgevoel zelf. Wel of geen feestdag, je creëert het gevoel in je hoofd. Met je body en mind. De eerste stap voor ons is om geheel relaxed te beginnen aan een taak. Ga een passie-taak, opdracht of werkzaamheid uitvoeren waar je gelukkig van wordt. Denk aan een waanzinnige puzzel waar je nog aan moet beginnen, een uitdagende schilder-op-nummer doek of een creatieve opdracht die je mag uitvoeren voor een klant. Doe iets, waar je 100% je passie in kan stoppen. Je merkt dan vanzelf dat de tijd voorbijschiet.

Vroeger haalde wij deze passie uit Runnerscape, Sims of Habbo Hotel. Tegenwoordig halen wij dit uit een goed boek, een DIY-project of … uit Christmas Gardens! 😊

Onze tip: combineer dit gelukkige gevoel met een heerlijke warme kerstgeur zoals kaneel, sinaasappel, vanille en steranijs. Zet via YouTube of Netflix een openhaard programma aan, kies een leuke kerstplaylist via Spotify en trek je pyjama met sloffen aan. Plaats naast je een heerlijke mok met koffie of thee, concentreer je op je passie-taak en geniet van de ambiance.

Lees meer

Christmas Gardens voorstellen...

Christmas Gardens is eind 2020 opgericht door Gabriël en Chantal. Afgekort geeft Christmas Gardens de voorletters van Chantal en Gabriël. Sinds Gabriël en Chantal zijn gaan samenwonen delen zij hun passie voor Kerst met elkaar. Uit de heerlijke feestdagen in 2020 kwam het idee om eigen kerstpakketten te gaan verkopen en een kerstwebshop op te starten. Begin 2021 kochten zij een webshop en zijn zij deze gaan inrichten naar eigen wens. En met resultaat, want er staat een leuke, diverse en goed gevulde kerstwebshop eind oktober 2021 voor je klaar.

Leef je uit in onze Christmas Garden, vol met leuke kerstartikelen voor in huis of in je tuin! Van kerstservetten, kerstballen, kerstslingers, kerstbestek en kandelaren tot aan mooie kaarsen, chique kersttafelkaartjes, dienbladen, kerstkransen en kerstservies. Onze webshop staat gevuld met allerlei mooie kwalitatieve producten die wij zelf ook zouden selecteren voor thuis.

Mocht je een product missen, laat het ons weten! Wij doen regelmatig nieuwe inkopen bij groothandels om ons assortiment aan te vullen met nieuwe collecties en nieuwe trends.

Vergeet ook zeker niet de rest van onze kerstartikelen in de kerstblog te lezen, want de kerstblog staat weer goed gevuld met leuke artikelen. Je leest er binnenkort meer over kerstrecepten, DIY-kerstprojecten voor thuis, creatieve kerstcadeaus, de nieuwste kerstdecoraties en kersttips!

Veel plezier bij Christmas Gardens,

XO

Gabriël en Chantal

Lees meer